dijous, 11 de juny del 2009

Presentació del camp de treball


A tot el terme municipal de la Bisbal del Penedès i al llarg de la comarca hi ha catalogades més de dues-centes barraques de pedra seca, construccions fetes tan sols amb pedra, material abundant i a l’abast de tothom, sense argamassa que les sustenti, encaixant-les unes amb les altres falcant-les amb pedres més petites.


Totes les construccions en pedra seca són un monument i un homenatge a l’esforç i l’enginy de l’home per dominar la terra. El vestigi de la saviesa dels nostres predecessors que no té res a veure en un saber més erudit sinó en un saber més intuïtiu i bàsic, en els seus temps complien l’objectiu d’aixoplugar el pagès o l’animal o bé com a magatzem d’estris del camp.


En aquest projecte proposem netejar i, sobretot, senyalitzar itineraris de les més de dues-centes barraques de pedra seca que hi ha en el terme municipal de la Bisbal, a més de poder gaudir de l’aprenentatge d’aquesta tècnica artesanal i ancestral.


Inici i final de l'activitat

Benvinguda: 26 de juliol, a les 15h. Davant de l'ajuntament de la Bisbal del Penedès

Cloenda: 8 d'agost, a les 11h. Davant de l'ajuntament de la Bisbal del Penedès


On dormim?

Antiga escola de la Bisbal del Penedès (al terra)

9 comentaris:

 1. Hola! Sóc la Maria i tinc 14 anys. M'agradaria saber quants nois i quantes noies hi haurà al camp. HI tinc moltes ganes d'anar. I voalstres?

  ResponElimina
 2. Hii!!
  Sóc la Judit i tinc 15 anys, també m'agradaria saber-ho!!
  algu dona el msn ?
  el meu es judiit_14_94@hotmail.es
  contesteu eeh
  xD

  ResponElimina
 3. Hola Maria i Judit!
  Doncs en total sou 24 participants entre nois i noies! No patiu, que la proporció entre nois i noies està ben equilibrada!! Però no us direm quants nois i quantes noies sou... Alguna sorpresa haureu de tenir al arribar, no? ;)

  ResponElimina
 4. holaaa geent. em dic Joan Manel i tinc 15 anys, deixu el msn i q algu magregui i parleem que vui cuneixer geent una mica abans xd. joamane_94@hotmail.com. tinc amics que ia hi son i es veu que hi ha mes noies que nois eeh. juju

  ResponElimina
 5. holaa, em dic Joan Manel i tinc 15 anys. donu el msn per parlaar i aixis. Joamane_94@hotmail.com. tinc amics que ia hi son i es veu que hi ha mes fèmines que masclees eeeh juju.

  ResponElimina
 6. Hola, soc el Amadeu tinc 17 anys i aquests serà el meu 4 camp de treball, i l’any passat ja vaig fer un camp de treball a la Bisbal del Penedès i ja ens veurem allà, vinga dew

  ResponElimina
 7. hola!!
  soc la Irene i tinc 15 anys.
  jo tambe us deixo el meu msn per si algu em vol agrega: irene.g.5@hotmail.com
  weno ens veiem el dia 26 ;)

  ResponElimina
 8. holaa sook la rakel i tink 15 anys.
  es el meu primer kamp de treball i
  nose molt be ke mesperaa, espero k sigim
  uns dies inolvidables =)
  un petonet x tots(K)
  deixo el meu msn =)
  raqueel_16@hotmail.com

  ResponElimina
 9. bones, emdic Rafel i tinc 17 anys i aquet sera el meu 3 campde treball.
  el meu msn es rafiki_quetepiki@hotmail.com

  ResponElimina

Aquest blog té la finalitat de donar a conèixer la tanda, tant prèviament com en el seu dia a dia. Participa i deixa els teus comentaris! Recorda signar el missatge amb el teu nom!